Artikkelit‎ > ‎

Naxosos 2011 - Arin matkaraportti

Naxos 2011

Tämän vuoden kesäpurjelautailureissu tuli tehtyä Kreikan Naxoksen tuuliselle saarelle. Naxoskuuluu Kykladien saariryhmään, jotka sijaitsevat Egeanmeren sydämessä. Saariaon yhteensä 140, mutta niistä vain 24 asuttuja. Naxos on Kykladien suurinsaari.

Lento suomestasuuntautui Santorinin saaren lentokentälle, sillä Naxoksen saaren pienellelentokentälle eivät isot reittikoneet voi laskeutua. Lentomatkan päälle oli siis tiedossa vielä 3 tunnin laivamatkaSantorinilta Naxokselle.

Tuulisimmat kuukaudetovat Naxoksella heinä- elokuu, jolloin paikallinen tuuli, meltemi,puhaltelee lähes päivittäin.  

Vuokraamojalöytyy pari Naxoksen pääkaupungista mm. Flisvos Sportclub ja Naxos Surf.

Plakan rannallaon yksi surffivälinevuokraamo.Tänne Plakan rannalle ajaa rantatietä pitkin esim. polkupyörällä 20 min. MigriViglassa on vielä muutama vuokraamo,johon ajaa fillarilla 40 min ja skootterilla 20 min rantatietä pitkin. Tämä Migri Vigla on saaren tunnetuin Kite-spotti.Keskustan rannoilla on leijailu kielletty.

Kun keskustanrannalla ei tuullut niin Migri Viglassa oli usein keli päällä. Itse otin vuokrakamatFlisvokselta, tuosta keskustan paikasta. Flivoksella on kaksi vuokrapistettäkaupungin rannalla. Toisessa oli vain premium settejä ja toisesta löytyi isompiarsenaali vuokralautoja aloittelijan wavelautojen väliltä.

Omienpurjelautojen raahaaminen Naxokselle on hieman työlästä johtuen tuostalaivamatkasta.

Pläkä paivinä onNaxoksella hyvä harrastaa maastopyöräilyä. Flisvokselta löytyy jokaiselleviikon päivällä ohjattuja maastopyöräretkiä hienoissa vuoristomaisemissapituudeltaa 40 - 100 km.

Lopuksi Mikineditoima videopätkä Elokuun 2011 reissulta.