Artikkelit‎ > ‎

Capo Verde 2011

Kallvik Surf pikkujouluretki 2011 Capo Verde, Sal-saarelle.

Perinteinenkaudenpäätös surffiretki suuntaui jälkeen kohti lämmintä Capo Verdensaariryhmään (Kuvat/Picasa).Tiedossaoli lämpimiä tuulia ja kylmiä juomia, letkeänreggaen soidessa taustamusiikkina.

Ennen lähtöä oli kova puntarointi otaisiko omat kevyntuulenslalomit mukaan vai vuokrataanko välineet paikan päältä, koska oli luvassa suhteellisen kevyttä keliä 6-8 ms. Viikonreissulle ei omien kamojen raijaamisesta juuri säästöä synny. Päätös tehtiin Pezi Huberinvuokraamon sivuston mukaan. 

Pezi Huber lupasi nettitiedoissa 2012 Fanaticin lautoja ja Nortin purjeita. Senperusteella lähetimme e-mailia Pezille ja vastaukseksi tuli, että hyllystäpitäisi löytyä 130 litrasia FanaticinRay kevyen tuulen race slalomeja, mutta rannalla selvisi totuus, vanhatvuokralaudat siellä seinään nojasi. Kevyen kelin slalomiin oli vain tarjolla Fanatic sharkeja ja ykskappale 110litranen Hawk.

Katseetsuunnattiin kohti Mistralinja JoshAngulon vuokraamoa. Mistralilta löytyi 130 litrasia scremereitä, mitkä eihirveesti innostanut Kallvikin  slalomkuskeja.Josh Angulolta löytyi Tabou Manta 110 lja J.Angulo Magnum 110 litraset hyvilläg10 evillä varustettuna, joten nämä päätettiin vuokrata. Tuosta edellämainitusta linkistä, Kurosh Kianin vimeo-sivulta, löytyy muutamia tippejä mitensäädetään slalomkamoja.

Purjeet oli camberittomia Gun Sailseja, joilla kylläkinsurffasi, mutta ne eivät aiheuttaneet mitään ylimääräisiä ilonkiljahduksia.Vielä tuosta Josh Angulon Magnumista sen verran, että huomasi, että Josh oli hionut sen ominaisuudet paikallisiinolosuhteisiin. Helppo jiipattava ja isossa mainingissa mukavan rento ajaa.

Ehkä seuraavaanreissuun otetaan omat kamat niin tietää millä pääsee surffailee. Jos omistaahyvät slalomlaudat ja camber purjeet niin kannattaa ne raahata mukaan reissuun.

Peruspurjesurffailuun paras paikka on Ponta Leme, josta löytyy Mistralinkakkosvuokraamo sekä Pezi Huber ja Josh Angulon vuokraamot.

Joshin baaristasaa hyvää purtavaa ja on muutenkin rento mesta missä on mukava viettää päivää. PontaLemessä on tasaisempi tuuli ja hieman voimakkaampi efekti tuulessa, kuin noissakeskustan pisteissä.

Hyviäwave-freestylewave lautoja ja purjeita kyllä vuokraamoista löytyy, mutta joshaluaa wavetella maailman ehkä yhdellä parhaimmista aaltorannalla PontaPretalla http://vimeo.com/20951316, kannattaaottaa omat wave laudat mukaan. Vuokraamojen lautavakuutukset eivät kata PontaPretassa surffailua eli jos rikot niin maksat.

Tuolta Salin-saareltalöytyy paljon muitakin wave spotteja, jos tuo Ponta Pretan aallot ovatliian jännittävät.

Wavemiehen-naiset hotelli on RiuFunana, koska hotellin rannasta pääsee yhdellä boogilla Ponta Pretanaalloille. Riu Funan rannassa on surffivuokraamo,joilta järjestyy lentokenttäkuljetukset omille wave kamoille sekä varusteiden säilytys.

Meillä oli tällä kertaa hotellina tuo Riu, jossa ruokaa jajuomaa riitti yllin kyllin. Sapuskatkin olivat Riussa ihan ok, mutta vähän jäi tuosta Riustaturistikarsina fiilis, vaikka puitteet olivat ok.

Riu Funanastalöytyy tenniskenttiä pari kappaletta ja pingispöytiä 2 kpl. Uima-altaitakinsiellä tais olla, mutta se uima-allas löhöilyhomma ei oikein nappaa.  

Mitä muuta sittentouhuttiin Salilla? Syvänmeren uistelukalastelu on ihan must juttu, jota onjokaisella reissulla käyty kokeilemassa. Viime vuonna tarttui uistimeen 25 kg wahoo(ref. Wahoo/Wiki ja Wahoo/vimeo)ja tänä vuonna tuli saaliksi yksi babydorado.

Baarielämäälöytyy kyliltä, tässä muutama: Tam Tam, Calema bar, Cabo bar ja yksi yökerhoPirata. Monesta ravintolasta löytyy elävää musiikkia mikä on hieno juttu. Musiikkion noilla paikallisilla Capo Verdeläisillä veressä.

Aina kannattaalähteä vaikka ei tuulisi ehkä ensi vuonna uudestaan.

No Stress
Ari Hyvönen

Aiheesta kiinnostuneelle purjelautailua sekä pätkä leijasurffausta Vimeosta.

PS.Linkit validoitu 21.12.2011.