Artikkelit‎ > ‎

Team Kallvikin pikkujouluretki Kap Verdelle 2009

Team Kallvikin pikkujouluretki Kap Verdelle

Neljä Kallvikinsankaria  päätti ottaa äkkilähdönlämpöisiin surffiolosuhteisiin päiväntasaajan tuntumaan, Salin saarelle SantaMarian kaupunkiin.

Matkaksi valittiinFinnmatkojen jokerilähtö hinnaltaan 495eur per ukko lentoineen sekämajoituksin.

Paikanpäällä selvisimajoituksen taso, joka oli neljän tähden hotelli Djadsal. http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/kap-verde/sal/santa-maria/hotelli-djadsal/?season=talvi-09-10

Hieman Jussi oli harmistunut majoituksentasosta koska neljän tähden hotelli helvetissä ei kuulemma ole surffitunnelmaa.

Kymmenen tunnin lento Sallille sujuihyvin vaikka ei oltu ostettu aterioita lennolle säästö syistä. Matka nautittiin äidin tekemästä eväspaketista herkullisia voileipiä sekä Arin tarjoamia Tuc-kekseiä, jotka nautittiin hyvän viininkera.

Vauhdikas nelikko eijäänyt pitkäksi aikaa ihailemaan hotelli näkymiä vaan otettin heti taksi alle koskamerellä oli keli päällä ja suunnatiin kohti Angulon Surf Centeriä. http://www.angulocaboverde.com/welcome.html.

CapVerde Fish & Fun 2009

Google+ -kuva-albumi - "CapVerde Fish & Fun 2009"

Angulolta vuokrattiin viikoksi välineet, jotka maksoivat 210 € per setti sekä vakuutus välineille 40 €. Ensimmäinensurffipäivä meni harjoitellessa olosuhteisiin, koska joukkueella oli hiemanmatkaväsymystä niin eka surffisessio jäi vain tunnin mittaiseksi.

Seuraavat päivät sujuivat purjesurffin ja kalastuksenparissa. Kalastukselle varattiin yksi löysätuulinen päivä. Kap Verde on kuuluisa hyvistäkalavesistä, joten mekin käytiin kokeilemassa uisteluonnea.

Virvelit on täälläpäinmaailmaa hieman jykevämpää tekoa kuin Suomessa, mutta aikamoisia petoja tuolla purjelaudanalla uiskentelee. Neljän ukon tingitty keikka maksoi neljältä tunnilta 300 €, ”normi hinta oli 450 €”. Yksi fisu oli hetken aikaa kiinni uistimessa, muttanähtyään minkä näköisiä jamppoja oli uisteluveneessä niin se päätti ottaapikaiset hatkat hienon hypyn saattelemana.

http://www.fishingdream.it/inglese/corpo_GB.htm,

http://www.caboverdefishingcenter.com/fishing_center_en.htm

Surffipäivät menivuokraamon kamoilla ihan mukavasti. Pikkaisen joutui säätämään trapetsinaruja. Purjeetja laudat oli Angulolla ihan ok. Harvinaista herkkua oliAngulon vuokraamossa purjesettiin kuuluvat täys'hiilikuitupuomit. Purje koot, millä itseajelin viikon, oli 7.0-6.0 neliön väliltä ja Jussi veti samaan aikaan 5.8-5.3 neliöisillä purjeilla.

Laudat, millä suurin osakeleistä vedettiin, oli Angulon 2010 mallin Greola freestyle waveja ja litratlaudoissa oli 115-95 luokkaa. 

Greola freestyle wave olierittäin hyvin jiippaava mutta vähän nihkeästi plaaniin lähtevä lauta. Ajofiilis laudalla olierinomainen. Lauta toimi hyvin isossamainingissa sekä ranta aalloissa. Greola  ei tuntunut erityisen nopealta laudat kutenesim Jp:N tai AHD:N freestylewavet  

http://anguloboards.com/products_creola.php

CapVerde Surff Pictures 2009

Google+ -kuva-albumi - "CapVerde Surff Pictures 2009"

Muutama siivu tulitestattu Angulon uutta slalom sarjaa Magnumia. Valitettavasti purjeinaoli käytettävissä vain Maui Sailsin Camperittomia malleja joten paras ajofiilis jäi saavuttamatta tällä paketilla.

Magnumin slalomlaudallaoli enemmäin meno haluja kuin purjeella. Slamon laudan kulku oli hiemantuhnuista eikä kulkenut eteenpäin niin irtonaisesti kuin oma setti SimmerinRace ja Ahd sl1 slalom ja syy varmaan löytyy purjeesta. Magnumin jiippi ominaisuudetoli kyllä kohdillaan ja lauta oli helpompi jiipata isossa mainingissa kuin oma AHDSl1 race

Slalomin ajo Magnumilla oli aika haastavaa sekä raskastaisossa mainingissa, joten yleensä tunti tätä huvia piisasi. Sen jälkeen olivaihdettava lauta ja jatkaa leppoisaa cruisailua Greolalla.

 http://anguloboards.com/products_magnum.php

Illaksi surffaritkokoontui Pub Caleman terrasille, muttase onkin sitten eri tarina se.


Cabo Verden Plussat:

  • Suhteellisen varma tuuli
  • Aaltoa löytyy vaikka lainelaudanalle
  • Lämmin vesi
  • Hyvät uudet laudat japurjeet vuokraamoissa
  • Ystävällinen palveluvuokraamossa sekä kylillä
  • Rento reggae meininki

Cabo Verden Miinukset:

  • Hanki kylmää Koskenkorvaaei saanut mistään
  • Joulukinkku puuttui kaikiltaruokalistoilta

No Stress

Aina kannattaa lähteä